U bent hier

In de kijker

Opstart scholen in september

Het schooljaar 2019-2020 kende een atypisch verloop: halfweg maart gingen de scholen dicht naar aanleiding van de coronacrisis, en er werd overgestapt op digitaal leren. Na de paasvakantie werd nieuwe lesinhoud aangeboden via het zogenaamde aanloopleren of preteaching, en vanaf 15 mei gingen leerlingen op variabele momenten opnieuw naar school. Minister Ben Weyts kwam op vrijdag 14 augustus met de onderwijswereld overeen om alle leerlingen op 1 september opnieuw naar school te laten gaan. Er geldt wel een mondmaskerplicht in de klas voor de leerkrachten en de leerlingen vanaf 12 jaar. Na de eerste week van het nieuwe schooljaar kunnen er ook aanpassingen komen in gemeenten waar de besmettingscijfers hoog liggen. De leden van de commissie wisselden met minister Ben Weyts van gedachten over deze start van het nieuwe schooljaar.

Video

Verslag

98 (2019-2020)
Externe sprekers
Ben Weyts (viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand)
459 (2019-2020) nr. 1

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd


98 (2019-2020)
Externe sprekers
Ben Weyts (viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Onderwijs, Sport, Dierenwelzijn en Vlaamse Rand)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.