U bent hier

In de kijker

Telewerken na corona

De coronalockdown heeft een belangrijke impuls gegeven aan telewerken, en bij uitbreiding aan tijds- en plaatsonafhankelijk werken. Bij werknemers leeft de vraag om ook na de lockdown verder gebruik te kunnen maken van deze digitale mogelijkheden, maar werkgevers staan hier weigerig tegenover. Recent was er ook een uitspraak van een rechter in een zaak van overuren, waarbij systemen van tijdsregistratie een zekerheid moeten bieden voor werkgevers. Dit kan echter de opmars van telewerken fnuiken. Hoe staat minister Hilde Crevits tegenover de vraag van de werknemers? Beïnvloedt het vonnis van de rechter de uitwerking van het Vlaams beleid rond werkbaar werk? Zal ze overleg plegen met haar federale collega over de arbeidsduurregeling? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.