U bent hier

In de kijker

Tariefstructuur 2021-2024: hoorzitting

De Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) hield een consultatie over de tariefmethodologie die gehanteerd moet worden in de periode 2021-2024. Een onderdeel hiervan is de tariefstructuur: die bepaalt hoe de inkomsten van de distributienetbeheerder worden aangerekend aan de verschillende netgebruikers. Met het oog op de energietransitie wil de VREG de tariefstructuur aanpassen zodat er een betere verdeling komt van de netkosten over de verschillende netgebruikers. De leden van de commissie hielden hierover een hoorzitting met Pieterjan Renier en Ronnie Belmans van de VREG.

Video

Verslag

463 (2019-2020) nr. 1

Agenda

van Johan Danen aan minister Zuhal Demir
2896 (2019-2020)
van Robrecht Bothuyne aan minister Zuhal Demir
2941 (2019-2020)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.