U bent hier

In de kijker

Aanpak lokale zwarte punten

Lokale zwarte punten, met een hoog risico op zware verkeersongevallen, vallen niet onder de lijst van zwarte punten die de Vlaamse overheid wil wegwerken om te komen tot nul verkeersdoden in 2050, het zogenaamde Europese Vision Zero 2050. Hoe worden de lokale besturen hierbij betrokken? Vindt minister Lydia Peeters het nuttig dat ze ook werk maken van een objectieve dynamische lijst van zwarte punten? Over welke hefbomen beschikt ze om de gemeentebesturen hiertoe aan te zetten? Komt de knowhow van de Vlaamse overheid hier van pas? Bekijk het verslag.

Video

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.