U bent hier

In de kijker

Chinese cyberaanvallen op Europese gezondheidszorginstellingen

Internationale veiligheidsdiensten hebben de voorbije maanden cyberaanvallen vanuit China op Europese gezondheidszorginstellingen ontdekt. China probeert zo informatie te verkrijgen over een vaccin tegen het coronavirus. Is minister-president Jan Jambon op de hoogte van deze aanvallen? Hoe kwetsbaar zijn onze gezondheidsinstellingen, en hoe kunnen ze zich ertegen wapenen? Zetten deze praktijken de relaties tussen Vlaanderen en China onder druk? Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.