U bent hier

In de kijker

Steun aan energie-intensieve industrie

Op 17 juni stelde een rapport van de organisaties Arbeid en Milieu, Greenpeace en Bond Beter Leefmilieu dat de energie-intensieve industrie tot een miljard euro per jaar aan compensaties, vrijstellingen en subsidies ontvangt, maar haar CO2-uitstoot niet omlaag krijgt. Hoe staat minister Zuhal Demir tegenover de conclusies uit het rapport? Wil ze het subsidiebeleid ten aanzien van deze industrie wijzigen? Hoe wil ze de transparantie en beschikbaarheid van gegevens verhogen? Hoe wil ze de uitbouw van energie-infrastructuur voor een koolstofarme industrie ondersteunen? Hoe kan de energiekost voor de huishoudens dalen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Johan Danen aan minister Zuhal Demir
2896 (2019-2020)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.