U bent hier

In de kijker

Tijdelijke bouwstop: voorstel van resolutie

Door de aanhoudende droogteperiode en de beperkte waterbeschikbaarheid, en de toenemende inname van open ruimte gecombineerd met verdere verharding dringt de noodzaak zich op om een tijdelijke bouwstop in te voeren op onaangesneden woonreservegebieden, stellen leden van de Groenfractie. Ze dienden hiertoe een voorstel van resolutie in, waarin ze de Vlaamse Regering ook vragen om versneld werk te maken van de nodige regelgeving. De leden van de commissie bespraken dit voorstel van resolutie, dat daarna bij de stemming werd verworpen.

Video

Verslag

340 (2019-2020) nr. 2
Bijlage: Presentatie indieners (pdf)
342 (2019-2020) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Johan Danen aan minister Zuhal Demir
2643 (2019-2020)
van Steve Vandenberghe aan minister Zuhal Demir
2750 (2019-2020)
van Johan Danen aan minister Zuhal Demir
2895 (2019-2020)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.