U bent hier

In de kijker

Aanstelling provinciegouverneurs

Op 1 november 2018 ging Jan Briers, gouverneur van de provincie Oost-Vlaanderen, met pensioen. Ook in de provincies Vlaams-Brabant en Limburg moet een nieuwe gouverneur worden aangesteld. De Vlaamse Regering keurde eind januari 2020 een nieuwe procedure goed voor de aanstelling van provinciegouverneurs. Wat is de stand van zaken van deze benoemingsprocedure? Welke stappen wil minister Bart Somers nemen? Welke timing hanteert hij om nieuwe gouverneurs aan te duiden? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.