U bent hier

In de kijker

Kennis Nederlands bij werkzoekenden

Uit een rapport van VDAB blijkt dat één op de acht werkzoekenden een beperkte kennis heeft van het Nederlands. Dit werkt in hun nadeel bij de zoektocht naar een job. Om dit op te vangen, bestaat er individuele beroepsopleiding (IBO) met taalcoaching of ‘Nederlands op de werkvloer+’, taalondersteuning via VDAB. Welke conclusies trekt minister Hilde Crevits uit dit rapport? Bereiken de opleidingen de beoogde doelgroep? Is er samenwerking met het Agentschap Integratie en Inburgering? Hoe wil de minister werkzoekenden stimuleren om Nederlands te leren? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Allessia Claes aan minister Hilde Crevits
2992 (2019-2020)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.