U bent hier

In de kijker

Langetermijnvisie op Chinese inmenging in de Vlaamse economie: voorstel van resolutie

China verwerft steeds meer invloed in de Vlaamse economie door zijn stijgende export naar Vlaanderen, door zijn overnamepolitiek van Europese bedrijven, en door een sterk groeiende sector van onderzoek en ontwikkeling. Dit leidt tot een grotere afhankelijkheid van Vlaanderen ten aanzien van China, en ook tot een handelsonevenwicht. Leden van de Groenfractie dienden daarom een voorstel van resolutie in waarin ze de Vlaamse Regering onder andere vragen om werk te maken van een economische visie ten aanzien van buitenlandse investeerders op lange termijn, wederkerigheid centraal te plaatsen in de handelsrelatie met China en voor duidelijker regelgeving te zorgen over de export en import van soft- en hardware voor overheidsdiensten.

Video

Verslag

van Vincent Van Peteghem aan minister Jan Jambon
2601 (2019-2020)
94 (2019-2020)
Externe sprekers
Barbara Van Den Haute (leidend ambtenaar agentschap Informatie Vlaanderen) en Frank Geets (administrateur-generaal Agentschap Facilitair Bedrijf)
460 (2019-2020) nr. 1
Presentatie van Het Facilitair Bedrijf (pdf)
379 (2019-2020) nr. 4

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Vincent Van Peteghem aan minister Jan Jambon
2601 (2019-2020)

14:00 uur

van Carina Van Cauter aan minister Zuhal Demir
2603 (2019-2020)
94 (2019-2020)
Externe sprekers
Barbara Van Den Haute (leidend ambtenaar agentschap Informatie Vlaanderen) en Frank Geets (administrateur-generaal Agentschap Facilitair Bedrijf)
Verslaggever
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.