U bent hier

In de kijker

Betaalde stage Verpleegkunde

In het federaal parlement is er een wetsvoorstel ingediend waardoor studenten verpleegkunde die in hun laatste jaar zitten een onkostenvergoeding kunnen ontvangen. Zo wil men de studie aantrekkelijker maken en het personeelstekort in de sector helpen wegwerken. De Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) ging met minister Ben Weyts in gesprek over een eventuele vergoeding voor studenten verpleegkunde tijdens hun stage. Wat heeft dit gesprek opgeleverd? Pleegt de minister overleg met de federale overheid? Hoeveel zou de onkostenvergoeding bedragen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Jo Brouns aan minister Ben Weyts
2822 (2019-2020)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.