U bent hier

In de kijker

Bescherming culturele erfgoed en monumenten: voorstel van resolutie

In de nasleep van de protesten naar aanleiding van de dood van George Floyd bij een arrestatie in de Verenigde Staten, werden in verschillende landen, ook in eigen land, standbeelden van historische figuren gevandaliseerd of vernietigd. Leden van de Vlaams Belangfractie dienden een voorstel van resolutie in waarin ze de Vlaamse Regering vragen om deze zogenaamde beeldenstorm in Vlaanderen te veroordelen en de monumenten te beschermen. De leden van de commissie bespraken dit voorstel van resolutie, dat bij de stemming nadien werd verworpen.

Video

Verslag

367 (2019-2020) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Deze vergadering start na afloop van de vergadering van de Verenigde Commissies voor Wonen en Onroerend Erfgoed en voor Economie, Werk, Sociale Economie, Wetenschap en Innovatie

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.