U bent hier

In de kijker

Etnisch profileren in lokale politiezones

Begin juni waren er naar aanleiding van de dood van een zwarte man bij een arrestatie in de VS ook in Brussel straatprotesten tegen onder andere de etnische profilering door de politie. Pleegt minister Bart Somers overleg met de federale overheid in verband met maatregelen hiertegen? Voorziet de Vlaamse overheid richtlijnen ten aanzien van burgemeesters die hier werk van willen maken in hun politiezone? Is het een optie om een registratiesysteem op poten te zetten? Bekijk het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.