U bent hier

In de kijker

Oorzaak fietsongevallen

Uit een onderzoek van een aantal universiteiten blijkt dat 80 procent van de fietsongevallen eenzijdig zijn: er is geen andere weggebruiker zoals een auto bij betrokken. De meeste fietsongevallen worden veroorzaakt door te hoge snelheid, onveilig rijgedrag, paaltjes op de weg, slecht wegdek, ... Hoe staat minister Lydia Peeters tegenover de resultaten van de studie? Ziet ze heil in een verplichte opleiding voor gebruikers van elektrische fietsen en speed pedelecs? Komt er een informatiecampagne om fietsers op de gevaren te wijzen? Wat met de screening van de staat van de fietspaden? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.