U bent hier

In de kijker

Oorzaak fietsongevallen

Uit een onderzoek van een aantal universiteiten blijkt dat 80 procent van de fietsongevallen eenzijdig zijn: er is geen andere weggebruiker zoals een auto bij betrokken. De meeste fietsongevallen worden veroorzaakt door te hoge snelheid, onveilig rijgedrag, paaltjes op de weg, slecht wegdek, ... Hoe staat minister Lydia Peeters tegenover de resultaten van de studie? Ziet ze heil in een verplichte opleiding voor gebruikers van elektrische fietsen en speed pedelecs? Komt er een informatiecampagne om fietsers op de gevaren te wijzen? Wat met de screening van de staat van de fietspaden? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

van Lode Ceyssens aan minister Lydia Peeters
2739 (2019-2020)
469 (2020-2021) nr. 1
470 (2020-2021) nr. 1

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Lode Ceyssens aan minister Lydia Peeters
2739 (2019-2020)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.