U bent hier

In de kijker

Stopzetten Steunpunt voor Onderwijsonderzoek

Het Steunpunt voor Onderwijsonderzoek (SONO) is een samenwerkingsverband van de UGent, de KU Leuven, de Universiteit Antwerpen, de VUB en de Artevelde Hogeschool. De belangrijkste opdracht van SONO is het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek naar beleidsvoorbereiding en -evaluatie. In maart besliste minister Ben Weyts om de financiering van SONO stop te zetten na 31 augustus 2020. In een open brief plaatsten wetenschappers vraagtekens bij deze beslissing. Waarom heeft de minister deze beslissing genomen? Wil hij in dialoog treden met de ondertekenaars van de open brief? Komt er een nieuwe formule om beleidsvoorbereidend onderzoek te doen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.