U bent hier

In de kijker

CLIL in Vlaanderen: gedachtewisseling

Content and Language Integrated Learning (CLIL) is een vorm van meertalig onderwijs in het secundair onderwijs, waarbij een niet-taalvak in een andere taal dan het Nederlands wordt gegeven. Tussen september 2015 en september 2019 werd een onderzoek ‘CLIL in Vlaanderen’ gevoerd naar deze vorm van onderwijs. De leden van de commissie wisselden van gedachten over dit onderzoek met Liesbeth Martens, coördinator bachelor-na-bacheloropleiding Meertalig Onderwijs UCLL, met Jill Surmont, assistent-professor VUB en met Bram Bulté, gastprofessor Faculteit Letteren aan de KU Leuven.

Video

Verslag

349 (2019-2020) nr. 2
378 (2019-2020) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

10:30 uur

81 (2019-2020)
Externe sprekers
Liesbeth Martens (lector en onderzoeker lerarenopleiding UCLL, coördinator banaba meertalig onderwijs), Jill Surmont (professor vakdidactiek talen VUB en lector UCLL) en Bram Bulté (gastprofessor taalkunde VUB en KU Leuven)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.