U bent hier

Vergadering verenigde commissies

donderdag 25 juni 2020, 9.00u - Zaal Antoon Van Dyck

Voorzitter

In de kijker

Praktijktesten tegen discriminatie op arbeidsmarkt en private huurmarkt: voorstel van resolutie

Uit onderzoek blijkt dat er nog steeds sprake is van discriminatie op de arbeidsmarkt op basis van etniciteit. Ook zijn kwetsbare huurders vaak aangewezen op de private huurmarkt, maar ze stuiten daar op discriminatie vanwege hun afkomst of het feit dat ze van een uitkering leven. Een aantal steden voerden reeds praktijktesten in, waarbij nagegaan wordt of verhuurders kandidaat-huurders discrimineren. Leden van de sp.a-fractie dienden daarom een voorstel van resolutie in waarbij ze de Vlaamse Regering vragen om praktijktesten op de hele Vlaamse huurmarkt en de arbeidsmarkt in te voeren. Leden van de meerderheid lieten de voorbij weken al verstaan geen voorstander te zijn van het invoeren van dergelijke testen. De leden van de commissie bespraken dit voorstel van resolutie van sp.a, dat bij de stemming nadien werd verworpen.

Video

Verslag

355 (2019-2020) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.