U bent hier

In de kijker

Nieuwe subsidie zonnepanelen

De Vlaamse Regering kondigde recent aan dat ze een investeringspremie van 1500 euro zal toekennen aan gezinnen die zonnepanelen installeren. Nochtans blijkt uit cijfers dat zonnepanelen boomen, ondanks de stopzetting van de groenestroomcertificaten uit het verleden. Waarom besliste minister Zuhal Demir hiertoe? Wat zal de impact van deze premie zijn op de energiefactuur? Hoe past deze premie in de intenties van het regeerakkoord en de beleidsnota, die oversubsidiëring wil tegengaan? Bekijk het verslag.

Video

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Piet De Bruyn aan minister Zuhal Demir
2462 (2019-2020)
van Leo Pieters aan minister Zuhal Demir
2558 (2019-2020)
van Freya Perdaens aan minister Zuhal Demir
2574 (2019-2020)
van Piet De Bruyn aan minister Zuhal Demir
2585 (2019-2020)
van Johan Danen aan minister Zuhal Demir
2643 (2019-2020)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.