U bent hier

In de kijker

Praktijktesten tegen discriminatie op private huurmarkt: voorstel van resolutie

Kwetsbare huurders zijn vaak aangewezen op de private huurmarkt, maar stuiten vaak op discriminatie vanwege hun afkomst of het feit dat ze van een uitkering leven. Een aantal steden voerden reeds met succes praktijktesten in, waarbij nagegaan wordt of verhuurders kandidaat-huurders discrimineren. Leden van de Groenfractie dienden daarom een voorstel van resolutie in waarbij ze de Vlaamse Regering vragen om praktijktesten op de hele Vlaamse huurmarkt in te voeren. De leden van de commissie bespraken dit voorstel van resolutie, dat bij de stemming daarna werd verworpen.

Video

Verslag

van Sarah Smeyers aan minister Matthias Diependaele
2565 (2019-2020)
343 (2019-2020) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Sarah Smeyers aan minister Matthias Diependaele
2565 (2019-2020)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.