U bent hier

In de kijker

Verhoging drinkwaterfactuur door droogte?

Door de aanhoudende droogte dreigt een watertekort in Vlaanderen. Minister Zuhal Demir heeft in dit verband de idee geopperd om de drinkwaterfactuur te verhogen om aan te zetten tot zuinig watergebruik. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gaat dit verder onderzoeken. Volgens een lekopsporingsbedrijf zou ook 20 procent van alle drinkwater weglekken in de bodem door gebrekkige infrastructuur. Welke mogelijkheden onderzoekt de VMM? Komt er een audit naar de waterlekken? Wat met de alternatieven inzake ontzilting van zeewater om het watertekort op te vangen? Hoe wil de minister de waterfactuur herzien? Heeft ze daarbij oog voor kwetsbare gezinnen en alleenstaanden? Wat met de waterscans en de uitrol van de digitale watermeter? Zal de waterfactuur van de bedrijven ook verhoogd worden? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.