U bent hier

In de kijker

Naar een geïntegreerd openbaarvervoersysteem: hoorzitting -

Promovlucht Brussel-Antwerpen

In Zwitserland werkt het openbaar vervoer op een succesvolle geïntegreerde manier: er is één netwerk, er geldt één tarief per zone en er is één dienstregeling voor alle vormen van openbaar vervoer (spoor, tram en bus), die naadloos op elkaar aansluiten. De leden van de commissie hielden hierover een hoorzitting met Joeri Thijs, woordvoerder en expert Mobiliteit Greenpeace, en met Peter Meukens en Guy Hendrix van TreinTramBus.

Minister Lydia Peeters nam afgelopen woensdag het vliegtuig van Brussel naar Antwerpen, ter promotie van een luchthavenondernemer en de regionale luchthavens. Is zulks niet in strijd met de deontologische code voor ministers? Hoe rijmt de minister haar vlucht met het voornemen om in te zetten op de modal shift en voor korte afstanden de fiets of het collectief vervoer te nemen? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

80 (2019-2020)
Externe sprekers
Joeri Thijs (woordvoerder en expert Mobiliteit Greenpeace), Peter Meukens (TreinTramBus) en Guy Hendrix (TreinTramBus)
426 (2019-2020) nr. 1
Bijlage: Presentatie Naar een geïntegreerd openbaarvervoersnetwerk (pdf)

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

80 (2019-2020)
Externe sprekers
Joeri Thijs (woordvoerder en expert Mobiliteit Greenpeace), Peter Meukens (TreinTramBus) en Guy Hendrix (TreinTramBus)
Verslaggever

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.