U bent hier

In de kijker

Verminderde steun voor hernieuwbare energie

De Vlaamse Regering keurde onlangs een besluit goed om de ondersteuning voor de sector van de hernieuwbare energie verder te verlagen. Ze baseert zich voor deze beslissing op bevindingen van een Nederlands milieuadviesbureau dat stelde dat er geen negatieve impact zou zijn op toekomstige investeringsbereidheid in hernieuwbare energie. Heeft minister Zuhal Demir hierover overleg gepleegd met de hernieuwbare-energiesector? Wat zijn de gevolgen voor de sector van de windenergie en de bouw van windmolens? Hoe werd de voorspelde positieve impact van de beslissing op de energiefactuur van de verbruikers berekend? Hoe werden de vergelijkingen met de buurlanden gemaakt? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.