U bent hier

In de kijker

Jaarverslag Child Focus: stijging seksuele uitbuiting

Uit het jaarverslag 2019 van Child Focus blijkt dat het aantal dossiers over seksuele uitbuiting van minderjarigen in de prostitutie is gestegen. Door de toenemende digitalisering en door verhoogd internetgebruik tijdens de lockdownperiode doen er zich online ook steeds meer risico’s voor: jongeren worden verleid om naaktfoto’s of -filmpjes van zichzelf door te sturen en worden nadien afgeperst. Hoe gaan de jeugdhulporganisaties hiermee om? Welke initiatieven wil minister Wouter Beke nemen om jongeren weerbaar te maken voor deze praktijken? Wat met het actieplan inzake tienerpooiers? Bekijk het verslag.

Video

Verslag

290 (2019-2020) nr. 13
290 (2019-2020) nr. 15
247 (2019-2020) nr. 2

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

van Lorin Parys aan minister Wouter Beke
2420 (2019-2020)
van Suzy Wouters aan minister Wouter Beke
2460 (2019-2020)
van de Vlaamse Regering
290 (2019-2020) nr. 1
Gemeenschaps- en Gewestaangelegenheid
Hoofdstuk 5. Welzijn, Volksgezondheid en Gezin
Voortzetting van de bespreking en stemming

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.