U bent hier

In de kijker

Plaatstekort in Nederlandstalig onderwijs in Brussel

Het Nederlandstalig onderwijs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest noteerde een nieuw record bij het aantal aanmeldingen voor inschrijvingen voor het volgende schooljaar, een stijging van 7,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Er is echter onvoldoende capaciteit om alle leerlingen een plaats op de schoolbanken te geven. Hoe bekijkt minister Ben Weyts deze nieuwe aanmeldingscijfers? Houdt die gelijke tred met de aanmeldingen in het Franstalig onderwijs in Brussel? Hoe wil hij de capaciteit verhogen? Pleegt hij overleg met zijn Brusselse collega’s en met de Vlaamse Gemeenschapscommissie? Bekijk het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Loes Vandromme aan minister Ben Weyts
2469 (2019-2020)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.