U bent hier

In de kijker

Vlaamse Ombudsdienst: jaarverslag 2019 en corona-addendum

De Vlaamse Ombudsdienst belicht in zijn jaarverslag alle beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid. De coronacrisis heeft de Vlaamse samenleving de voorbije maanden door elkaar geschud, en daarom heeft de Vlaamse Ombudsdienst een addendum geschreven bij het jaarverslag 2019. Dit addendum focust op de specifieke problemen die de Vlaamse burgers ondervinden door de inperkingsmaatregelen en de exitstrategie van de overheid. In deze vergadering bespraken de leden van de commissie de bevindingen en klachten inzake Economie en Werk met Vlaams ombudsman Bart Weekers, met Nele Steyaert, onderzoeker Werk Vlaamse Ombudsdienst, en met minister Hilde Crevits.

Video

Verslag

van de Vlaamse Ombudsdienst
41 (2019-2020) nr. 1
41 (2019-2020) nr. 8
van de Vlaamse Ombudsdienst
41-A (2019-2020) nr. 1
41-A (2019-2020) nr. 5

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van de Vlaamse Ombudsdienst
41 (2019-2020) nr. 1
Verslaggevers
van de Vlaamse Ombudsdienst
41-A (2019-2020) nr. 1
Verslaggevers

Bespreking met:
- Bart Weekers, Vlaams Ombudsman, en Nele Steyaert, onderzoeker Werk Vlaamse Ombudsdienst
- Hilde Crevits, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.