U bent hier

In de kijker

Afschaffing Vlaamse Woonraad

De Vlaamse Woonraad is de strategische adviesraad voor het beleidsveld Wonen en geeft advies over de hoofdlijnen van het Vlaamse woonbeleid. Het Vlaams regeerakkoord 2019-2024 en de beleidsnota Wonen 2019-2024 bepalen dat de Vlaamse Woonraad wordt afgeschaft, en wordt vervangen door een proactief stakeholdersoverleg. Inspraak van belanghebbenden zal via een gestructureerde aanpak worden gewaarborgd. Leden van de meerderheidsfracties dienden een voorstel van decreet in om dit mogelijk te maken. De leden van de commissie bespraken dit voorstel van decreet en namen het bij de stemming aan.

Video

Verslag

324 (2019-2020) nr. 2

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.