U bent hier

In de kijker

Exitstrategie jongeren

De coronacrisis heeft sinds de inperkingsmaatregelen van midden maart een grote impact op het schoolleven van jongeren in Vlaanderen: de scholen gingen dicht en er werd overgestapt op digitaal leren. Na de paasvakantie werd nieuwe lesinhoud aangeboden via het zogenaamde aanloopleren of preteaching, en sinds 15 mei gaan leerlingen op variabele momenten opnieuw naar school. Over de ervaringen van scholieren met de coronacrisis en hun verwachtingen voor de exitstrategie hielden de leden van de commissie een hoorzitting met Louis Notte, voorzitter van de Vlaamse Scholierenkoepel, en met een tiental scholieren.

Video

Verslag

38 (2019-2020)
Externe sprekers
Louis Notte (voorzitter Vlaamse Scholierenkoepel)
409 (2019-2020) nr. 1

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.