U bent hier

In de kijker

Studie invoering wegenheffing: gedachtewisseling

Sinds april 2016 geldt op Vlaamse wegen een kilometerheffing voor vrachtwagens. De vorige Vlaamse Regering liet een onderzoek uitvoeren naar de mogelijkheden om ook een slimme kilometerheffing in te voeren voor personenwagens. Daarbij betalen chauffeurs verschillende bedragen afhankelijk van het tijdstip of het wegdeel. Over die studie wisselden de leden van de commissie van gedachten met Filip Boelaert, secretaris-generaal van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken.

Video

Verslag

77 (2019-2020)
Externe sprekers
Filip Boelaert (secretaris-generaal Departement Mobiliteit en Openbare Werken)

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

77 (2019-2020)
Externe sprekers
Filip Boelaert (secretaris-generaal Departement Mobiliteit en Openbare Werken)
Verslaggever
van Mercedes Van Volcem aan minister Lydia Peeters
2356 (2019-2020)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.