U bent hier

In de kijker

Maatregelen droogte

Door het gebrek aan neerslag in de voorbije twee maanden staat het grondwater in Vlaanderen nu al alarmerend laag: het is het droogste voorjaar sinds 1901. In de provincie Antwerpen legde de gouverneur reeds een verbod op om water uit kwetsbare waterlopen te halen. Meer Vlamingen blijken nu ook waterputten te laten boren om aan hun waterbehoefte te voldoen, waardoor de grondwatertafels verstoord worden. Wanneer verschijnt het uitvoeringsbesluit dat de minister van Omgeving de bevoegdheid geeft om het capteren van water uit waterlopen te verbieden? Hoe kan de Vlaamse Milieumaatschappij zicht houden op de private grondwaterputten waar geen vergunning voor vereist is? Hoe wil minister Zuhal Demir de Vlamingen aansporen om spaarzaam om te gaan met water? Welke maatregelen wil ze nemen samen met de droogtecommissies om de nakende droogte op te vangen?

Video

Verslag


Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van Chris Steenwegen aan minister Zuhal Demir
2213 (2019-2020)
van Lode Ceyssens aan minister Zuhal Demir
2222 (2019-2020)
van Ludwig Vandenhove aan minister Zuhal Demir
2264 (2019-2020)
Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.