U bent hier

In de kijker

Vlaamse Ombudsdienst: jaarverslag 2019 en corona-addendum

De Vlaamse Ombudsdienst belicht in zijn jaarverslag alle beleidsdomeinen van de Vlaamse overheid. De coronacrisis heeft de Vlaamse samenleving de voorbije maanden door elkaar geschud, en daarom heeft de Vlaamse Ombudsdienst een addendum geschreven bij het jaarverslag 2019. Dit addendum focust op de specifieke problemen die de Vlaamse burgers ondervinden door de inperkingsmaatregelen en de exitstrategie van de overheid. Vandaag bespraken de leden van de commissie deze bevindingen en klachten met minister Bart Somers, met Vlaams ombudsman Bart Weekers en met ombudsvrouw Gender Annelies D'Espallier.

 

Video

Verslag

van de Vlaamse Ombudsdienst
41 (2019-2020) nr. 1
41 (2019-2020) nr. 7
van de Vlaamse Ombudsdienst
41-A (2019-2020) nr. 1
41-A (2019-2020) nr. 4

Agenda

Deze commissievergadering wordt als videoconferentie georganiseerd

van de Vlaamse Ombudsdienst
41 (2019-2020) nr. 1
Verslaggever
van de Vlaamse Ombudsdienst
41-A (2019-2020) nr. 1
Verslaggever

Bespreking met:

 - Bart Somers, viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Bestuurszaken, Inburgering en Gelijke Kansen
- Bart Weekers, Vlaams ombudsman
- Annelies D'Espallier, ombudsvrouw Gender, Mensenrechtenkamer Vlaamse Ombudsdienst

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.