U bent hier

In de kijker

Begrotingscontrole

De Vlaams Codex Overheidsfinanciën bepaalt dat een aanpassing of bijsturing van de jaarlijkse begroting voor 30 juni van het begrotingsjaar moet gebeuren. De Vlaamse Regering diende een ontwerp van aanpassing van de middelenbegroting (inkomsten) en van aanpassing van de uitgavenbegroting (uitgaven) voor 2020 in. De coronacrisis heeft een grote impact op de begroting 2020 en volgende jaren. Vorige week lichtte minister Matthias Diependaele toe wat deze begrotingsaanpassing inhoudt voor de begroting van de Vlaamse Gemeenschap als geheel en per beleidsdomein en de mogelijke impact van de coronacrisis op de Vlaamse overheidsfinanciën. Vandaag bespraken de leden van de commissie de uitgavenbegroting wat de bevoegdheden betreft van minister-president Jan Jambon (algemeen beleid, ICT, facilitair management) en minister Zuhal Demir (justitie en handhaving).

Video

Verslag

19-A (2019-2020) nr. 6
19-A (2019-2020) nr. 6

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.