U bent hier

In de kijker

Ondersteuning artiesten via VRT

De Belgische muzieksector heeft het moeilijk: door de coronacrisis zijn veel concerten en festivals geannuleerd. Airplay op de radio kan deze bittere pil voor de getroffen artiesten wat vergulden, en de lineaire VRT-zenders doen hiervoor reeds inspanningen via de campagne #IkLuisterBelgisch. Er is evenwel een addendum nodig aan de beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de VRT om de muziek in kwestie via DAB+ uit te zenden. Hoe staat minister Benjamin Dalle tegenover dit idee? Wil hij een initiatief nemen? Wat is het standpunt van de VRT? Lees het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.