U bent hier

– Wegens de coronamaatregelen werd deze vraag om uitleg via videoconferentie behandeld.

De heer Ceyssens heeft het woord.

Voorzitter, ik kan het heel kort houden. Toen ik deze vraag indiende, kon de rijopleiding terug opstarten, maar niet de vrije begeleiding omdat dit geen essentiële verplaatsing was. En het kon ook niet voor zelfstandige rijinstructeurs. Ik vond dat onlogisch, maar ondertussen is die onvolkomenheid rechtgezet. Ik heb verder niets aan die vraag toe te voegen en het antwoord lijkt mij ook al duidelijk.

Minister Peeters heeft het woord.

Minister Lydia Peeters

We kregen inderdaad heel veel vragen van mensen die een rijopleiding met vrije begeleiding volgen, met vader of moeder dus die de kinderen praktijklessen geven. Dat hing natuurlijk af van wat onder essentiële verplaatsingen werd begrepen. We hebben wat dat betreft aan de experten gevraagd om daar zeker rekening mee te houden, want rijervaring opdoen is essentieel. Ik ben dan zelf ook heel blij dat expliciet in de FAQ’s is opgenomen dat rijervaring opdoen een essentiële verplaatsing is. Ik denk dat iedereen tevreden is dat daar verder gevolg aan is gegeven.

De vraag om uitleg is afgehandeld.

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.