U bent hier

In de kijker

Noodlijdende boekhandels door coronacrisis

De onlineverkoop van grote spelers op de boekenmarkt tijdens deze coronacrisis boomt, maar de fysieke boekhandels staat het water aan de lippen, ondanks hun pogingen om boeken te blijven verkopen via een webshop. Ze verwachten een totaal omzetverlies van zo’n 50 procent. In de exitstrategie zullen de boekhandels de deuren opnieuw mogen openen op 11 mei. Hoe wil minister-president Jan Jambon ervoor zorgen dat de Vlamingen de weg naar de lokale boekenhandels beter vinden? Hoe wil hij die boekenhandels ondersteunen? Lees het verslag.

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.