U bent hier

In de kijker

Impact coronacrisis op taaltesten Huis van het Nederlands

In het Nederlandstalig onderwijs in het Brusselse Hoofdstedelijke Gewest geldt een voorrangsregeling voor kinderen van wie tenminste één ouder Nederlandstalig is. Ouders moeten hun kennis van het Nederlands kunnen bewijzen door te slagen in een taaltest bij het Huis van het Nederlands. Door de coronacrisis is het Huis van het Nederlands echter fysiek gesloten waardoor het niet mogelijk is om ter plaatse een taaltest af te leggen, dit kan nu enkel via digitale weg. Kan minister Ben Weyts de huidige regeling verduidelijken? Hoe loopt dat? Kan elke ouder overweg met de digitale test?

Volg deze commissievergadering ook rechtstreeks op televisie via vlaamsparlement.tv, de zender van het Vlaams Parlement. Te bekijken via Telenet (kanaal 42), Proximus TV (kanaal 175) of Orange (kanaal 80).

Video

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.