U bent hier

In de kijker

Mogelijke sloop onroerend erfgoed

Een studiebureau dat gespecialiseerd is in de herbestemming van erfgoedprojecten waarschuwt voor verloedering van onroerend erfgoed in Vlaanderen. Hoge renovatiekosten doen eigenaars vaak besluiten om hun gebouwen te verwaarlozen. Zodoende hopen ze op een declassering van het gebouw, waardoor de sloop ervan en nieuwbouw mogelijk zou zijn. Hoe staat minister Matthias Diependaele tegenover dit gegeven? Kloppen de cijfers die het studiebureau hanteert? Wil hij eigenaars informeren over de mogelijke erfgoedpremies? Hoe wil hij het onroerend erfgoed beschermen? Is er een rol weggelegd voor sociale huisvestingsmaatschappijen? Lees het verslag.

Video

Verslag

van Sarah Smeyers aan minister Matthias Diependaele
2070 (2019-2020)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.