U bent hier

In de kijker

Link tussen COVID-19 en luchtvervuiling?

Een studie van de Duitse universiteit van Halle legt een link tussen hotspots van luchtvervuiling en het aantal personen met symptomen van COVID-19. In Vlaanderen is reeds een verband aangetoond tussen luchtvervuiling met stikstofoxides en luchtwegeninfecties. Is minister Zuhal Demir op de hoogte van de Duitse studie? Wil ze de situatie in Vlaanderen op dezelfde manier laten onderzoeken? Wil ze er in de toekomst rekening mee houden om luchtvervuiling door het wegvervoer terug te dringen? Lees hier het verslag.

Video

Verslag

229 (2019-2020) nr. 2
Bijlage: Powerpointpresentatie van de minister (pdf)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.