U bent hier

In de kijker

Exitstrategie coronacrisis: gedachtewisseling

De wereldwijde verspreiding van het coronavirus heeft gevolgen voor Vlaanderen, ook gezien de inwerkingtreding van het nationaal rampenplan met bijbehorende strenge maatregelen. De overheid zou deze maatregelen aan de hand van een exitstrategie gradueel afbouwen. De leden van de commissie wisselden hierover van gedachten met Wim Dries, Fons Duchateau en Kris Snijkers van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) over de rol die de lokale besturen hierbij kunnen spelen.

Video

Verslag

58 (2019-2020)
Externe sprekers
Wim Dries (voorzitter Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten) en Kris Snijkers (algemeen directeur Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten)
306 (2019-2020) nr. 1

Agenda

58 (2019-2020)
Externe sprekers
Wim Dries (voorzitter Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten) en Kris Snijkers (algemeen directeur Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten)
van Brecht Warnez aan minister Bart Somers
1970 (2019-2020)

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.