U bent hier

In de kijker

Vertrek directeur KMSKA

De raad van bestuur van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen maakte bekend dat de directeur en hoofdconservator van het museum ontslagen is en wordt vervangen door een waarnemend directeur. Het museum nadert de voltooiing van de jarenlange renovaties. Ook in enkele andere cultuurinstellingen staat er een waarnemend directeur aan het hoofd. Hoe bekijkt minister Jan Jambon dit ontslag? Welke gevolgen heeft dit voor de eindfase van de renovaties? Wat met de openstaande vacatures in de cultuurinstellingen? Lees hier het verslag.

 

Video

Verslag

26 (2019-2020)
Externe sprekers
Lothar Casteleyn (coördinator Erfgoedcel Brugge), Hilde Cuyt (erfgoedcoördinator Erfgoedcel CO7) en Leen Gos (zakelijk en beleidscoördinator Erfgoedcel Mijn-Erfgoed)
353 (2019-2020) nr. 1
Bijlage: presentatie cultureelerfgoedcellen (pdf)

Agenda

26 (2019-2020)
Externe sprekers
Lothar Casteleyn (coördinator Erfgoedcel Brugge), Hilde Cuyt (erfgoedcoördinator Erfgoedcel CO7) en Leen Gos (zakelijk en beleidscoördinator Erfgoedcel Mijn-Erfgoed)
Verslaggevers
Karin Brouwers en Gustaaf Pelckmans

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.