U bent hier

In de kijker

Aanpak coronavirus

De jongste weken is er een sterke stijging van het aantal mensen dat geïnfecteerd is geraakt met COVID-19, het zogenaamde coronavirus. Overal worden maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De directie van een woonzorgcentrum heeft besloten om de deuren te sluiten voor bezoekers omdat de partner van één van de personeelsleden besmet was geraakt. Welke maatregelen neemt de Vlaamse overheid concreet? Wil minister Wouter Beke de onderzoekcriteria omtrent het coronavirus verbreden, zoals sommige artsen opperen? Wat kunnen de lokale besturen doen? Wat vindt de minister van de sluiting van het woonzorgcentrum? Komen er ook richtlijnen met voorzorgsmaatregelen voor andere voorzieningen? Lees hier het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

van Freya Saeys aan minister Wouter Beke
1726 (2019-2020)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.