U bent hier

In de kijker

Aantrekken buitenlandse arbeidskrachten

In uitvoering van de brexit wil de Britse overheid hoogopgeleide werkzoekenden een vlotte toegang tot het Verenigd Koninkrijk bieden. Ook andere buurlanden slagen erin om vlot buitenlandse werknemers aan te stellen. De Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) en Voka uitten hun zorgen over het moeizamere proces om in Vlaanderen buitenlands talent aan te trekken. Hoe wil minister Hilde Crevits hierop inspelen? Pleegt ze overleg met haar federale collega? Welke maatregelen wil ze nemen? Ziet ze heil in het zogenaamde fast track dat Nederland aanbiedt? Lees hier het verslag.

Video

Verslag


Agenda

van Allessia Claes aan minister Hilde Crevits
1600 (2019-2020)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.