U bent hier

In de kijker

Aantal langdurig zieke schooldirecteurs stijgt

Uit recente cijfers blijkt dat het aantal langdurig zieke schooldirecteurs stijgt, door burn-out en stress. Hierdoor moeten leerkrachten inspringen als waarnemend directeur, of moet een gepensioneerde directeur zijn job opnieuw opnemen. Welke maatregelen wil minister Ben Weyts nemen om het probleem het hoofd te bieden? Hoe wil hij de psychosociale risico’s van de job aanpakken? Lees hier het verslag.

Video

Verslag


Agenda

van Roosmarijn Beckers aan minister Ben Weyts
1484 (2019-2020)
van Loes Vandromme aan minister Ben Weyts
1569 (2019-2020)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.