U bent hier

In de kijker

Bierdraf in melkveevoeder

Runderen stoten grote hoeveelheden methaan uit, een gas dat mee zorgt voor de opwarming van de aarde. Aanpassingen aan de samenstelling van het veevoeder kunnen echter soelaas bieden: het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) stelt in een studie dat toevoeging van bierdraf, een restproduct uit het bierbrouwproces, de methaanuitstoot met 11 tot 13 procent kan verlagen. Hoe bekijkt minister Hilde Crevits de resultaten van deze studie? Neemt de Vlaamse overheid maatregelen om het gebruik van bierdraf te promoten? Wil ze dit ondersteunen? Lees hier het verslag.

Video

Verslag


Agenda

Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.