U bent hier

In de kijker

Teruggave naziroofkunst

Onlangs kwam aan het licht dat een werk van Felicien Rops, dat in de Koninklijke Bibliotheek van België hangt, tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s van de rechtmatige eigenaars werd geroofd. De bibliotheek kocht het werk in 1968 in goed vertrouwen aan. België ondertekende in 1998 de Washington Principles die teruggave van naziroofkunst aan de eigenaar of diens nakomelingen aanbevelen. Hoe bekijkt minister-president Jan Jambon deze kwestie? Hoe gaat Vlaanderen om met de vraag naar teruggave? Komt er, naar Nederlands voorbeeld, ook in Vlaanderen een centrale databank van verdachte werken? Hoe kunnen musea en instellingen de herkomst van werken achterhalen?

Video

Agenda

10:30 uur

van Karin Brouwers aan minister Jan Jambon
1369 (2019-2020)

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.