U bent hier

In de kijker

Teruggave naziroofkunst

Onlangs kwam aan het licht dat een werk van Felicien Rops, dat in de Koninklijke Bibliotheek van België hangt, tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s van de rechtmatige eigenaars werd geroofd. De bibliotheek kocht het werk in 1968 in goed vertrouwen aan. België ondertekende in 1998 de Washington Principles die teruggave van naziroofkunst aan de eigenaar of diens nakomelingen aanbevelen. Hoe bekijkt minister-president Jan Jambon deze kwestie? Hoe gaat Vlaanderen om met de vraag naar teruggave? Komt er, naar Nederlands voorbeeld, ook in Vlaanderen een centrale databank van verdachte werken? Hoe kunnen musea en instellingen de herkomst van werken achterhalen? Lees hier het verslag.

Video

Verslag


Agenda

10:30 uur

van Karin Brouwers aan minister Jan Jambon
1369 (2019-2020)

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.