U bent hier

In de kijker

Rapport dierenproeven in België

Dierenrechtenorganisatie GAIA trekt aan de alarmbel. De Europese Commissie publiceerde onlangs een rapport over het gebruik van dieren bij onderzoek in de periode 2015-2017. België staat op de zesde plaats wat het gebruik van proefdieren betreft, en zelfs op de vijfde plaats van alle Europese lidstaten met het hoogste aantal dieren dat ernstige pijn lijdt. Hoe staat minister Ben Weyts tegenover deze resultaten? Hoe verhoudt Vlaanderen zich ten aanzien van het aantal dierproeven in België? Wil hij het aantal dierproeven terugdringen? Wat met de ontwikkeling van alternatieven voor dierproeven? Lees hier het verslag.

 

Video

Verslag

184 (2019-2020) nr. 2

Agenda

van Gwenny De Vroe aan minister Ben Weyts
1441 (2019-2020)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

Voorstel werkbezoek c-LAN pluimveebedrijven

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.