U bent hier

Vergadering

woensdag 19 februari 2020, 10.00u - Zaal Jan Van Eyck

Voorzitter

In de kijker

Rapport dierenproeven in België

Dierenrechtenorganisatie GAIA trekt aan de alarmbel. De Europese Commissie publiceerde onlangs een rapport over het gebruik van dieren bij onderzoek in de periode 2015-2017. België staat op de zesde plaats wat het gebruik van proefdieren betreft, en zelfs op de vijfde plaats van alle Europese lidstaten met het hoogste aantal dieren dat ernstige pijn lijdt. Hoe staat minister Ben Weyts tegenover deze resultaten? Hoe verhoudt Vlaanderen zich ten aanzien van het aantal dierproeven in België? Wil hij het aantal dierproeven terugdringen? Wat met de ontwikkeling van alternatieven voor dierproeven?

Video

Vergadering bijwonen

De plenaire vergadering en de commissievergaderingen zijn in principe openbaar, tenzij anders vermeld. 

U wil een vergadering bijwonen? Dat kan! U kunt zich gewoon aanmelden bij de bezoekersingang (Leuvenseweg 86, 1000 Brussel).

Zolang er zitplaatsen vrij zijn, worden toehoorders binnengelaten. Zitplaatsen kunnen niet gereserveerd worden. Raadpleeg vooraf de agenda van de plenaire vergaderingen of de commissievergaderingen.

U kunt ook steeds de plenaire vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube. 

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.