U bent hier

In de kijker

Suïcidepreventie: gedachtewisseling

De Vlaamse Regering stelde in 2012 een Vlaams Actieplan Suïcidepreventie op, met als doel het aantal zelfdodingen tussen 2000 en 2020 met 20 procent te verminderen. Over de stand van zaken van dit actieplan wisselden de leden van de commissie van gedachten met minister Wouter Beke, met prof. dr. Gwendolyn Portzky van het Vlaams Expertisecentrum Zelfmoordpreventie (VLESP) en met Kirsten Pauwels van het Centrum ter Preventie van Zelfdoding.

Video

Verslag

24 (2019-2020)
Externe sprekers
Wouter Beke (Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding) en prof. dr. Gwendolyn Portzky (Vlaams Expertisecentrum Zelfmoordpreventie)
239 (2019-2020) nr. 1
Bijlage: Vlaams actieplan Suïcidepreventie - stand van zaken (pdf)

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

24 (2019-2020)
Externe sprekers
Wouter Beke (Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding) en prof. dr. Gwendolyn Portzky (Vlaams Expertisecentrum Zelfmoordpreventie)
Verslaggever
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.