U bent hier

In de kijker

Voorakkoord dienstenchequesector

De vakbonden en werkgevers van de dienstenchequesector sloten een ontwerpakkoord met daarin onder andere een bruto loonsverhoging van 0,8 procent vanaf 1 januari 2020 en een cadeaucheque van 20 euro. Er blijven in de sector echter problemen met de weerbaarheid van de werknemers en de rentabiliteit van de bedrijven. Hoe bekijkt minister Hilde Crevits dit voorakkoord? Welke initiatieven zal ze nemen inzake de weerbaarheid en de rentabiliteit? Welke ideeën leven daarover? Lees hier het verslag.

Video

Verslag


Agenda

van Axel Ronse aan minister Hilde Crevits
1393 (2019-2020)
van Robrecht Bothuyne aan minister Hilde Crevits
1427 (2019-2020)
Dit agendapunt werd gewijzigd Bekijk de historiek van wijzigingen.

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is toegankelijk.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.