U bent hier

In de kijker

Financiering Green Deal

De Europese Commissie stelde onlangs haar Green Deal voor, een investeringsplan om onder meer de klimaatverandering aan te pakken. Om die Green Deal te financieren, rekent de EU op 1000 miljard euro aan investeringen in de komende tien jaar, verdeeld over de EU zelf, nationale overheden en de regio’s, huishoudens en bedrijven. Hiervoor zullen heel wat financieringsmogelijkheden worden aangesproken. Welk budget zal Vlaanderen de volgende tien jaar nodig hebben om de Green Deal uit te voeren? Hoeveel middelen ontvangt Vlaanderen momenteel voor het klimaatbeleid? Welke initiatieven zal minister Zuhal Demir nemen?

Video

Verslag

218 (2019-2020) nr. 1

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is gesloten.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.