U bent hier

In de kijker

Actualisering Brusselnorm

De Brusselnorm is het mechanisme waarbij minimaal 5 procent van de Vlaamse gemeenschapsmiddelen naar Brussel gaat, voor een bereik van 30 procent van de Brusselaars. Het Brussels studiecentrum BRIO berekende dat het bevolkingsaantal in Brussel sterker is gestegen dan in Vlaanderen, waardoor deze financieringsmethode niet langer klopt. Hoe staat minister Benjamin Dalle tegenover deze berekeningen? Wil hij de Brusselnorm actualiseren? Welke acties wil hij ondernemen?

Video

Agenda

van Hannelore Goeman aan minister Benjamin Dalle
1202 (2019-2020)
van Karl Vanlouwe aan minister Benjamin Dalle
1298 (2019-2020)

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

- Werkbezoek Huis van het Nederlands en Onderwijscentrum Brussel

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 
De publiekstribune is geopend met een beperkt aantal plaatsen. Bezoekers die een plenaire vergadering willen bijwonen, sturen een mailtje naar 
onthaal@vlaamsparlement.be met daarin naam en geboortedatum.

De commissiewerkzaamheden zullen voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. 

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.