U bent hier

In de kijker

Beroepskwalificaties bij Vlaamse overheid

Onlangs besliste de Vlaamse Regering dat iemand die bij de Vlaamse overheid wil gaan werken niet meer per se een diploma moet kunnen voorleggen, maar in de plaats daarvan beroepskwalificaties kan aantonen. Zodoende wil ze inspelen op een gangbare trend in de privésector, en er ook voor zorgen dat vacatures bij de overheid vlotter worden ingevuld. Hoe zal dit nieuwe systeem concreet vorm krijgen? Komen moeilijk bereikbare kansengroepen hierdoor meer aan bod? Welke doelstellingen hoopt minister Bart Somers hiermee te bereiken?

Video

Agenda

Regeling van de werkzaamheden (besloten vergadering)

- indicatieve planning

- bespreking buitenlands werkbezoek

Aanwezigheden

Aanwezig
Afwezig met kennisgeving
Afwezig

Vergadering bijwonen

Wegens de Coronacrisis vinden de plenaire vergaderingen op woensdagen (14u) plaats met een beperkt aantal volksvertegenwoordigers. De overige parlementsleden kunnen van thuis uit digitaal stemmen. De plenaire vergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

zullen de commissiewerkzaamheden voor het grootste deel digitaal en via videogesprekken gebeuren. Als de werkzaamheden het vereisen, vinden sommige vergaderingen fysiek plaats. Alle commissievergaderingen zijn rechtstreeks te volgen via deze website. De publiekstribune is gesloten.

U kunt steeds de vergaderingen (her)bekijken via onze website of YouTube.

Wanneer vinden de vergaderingen plaats? Raadpleeg de volledige agenda voor deze week, of de parlementaire kalender voor een algemeen beeld van de planning van de vergaderingen in het Vlaams Parlement.